Tomatsuppe

Tomatsuppen her er lækker og cremet og alt, hvad du drømmer om! Servér din tomatsuppe med croutoner og kylling som her, eller undlad toppingen, og erstat den med brød eller suppehorn.

Tomatsuppe
0-30 min.

(8)

August 31, 2022 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Undlad blot croutoner, kylling og mascarponecreme, hvis du vil have en helt klassisk tomatsuppe. Servér den evt. med brød eller pasta i stedet for. Er du mere til fløde, kan du godt skifte mascarponen ud, men prøv lige med mascarpone først – det giver den lækreste suppe. Suppen er fryseegnet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

SÅDAN LAVER DU EN CREMET TOMATSUPPE FRA BUNDEN

Der er intet som en cremet tomatsuppe med lækker topping. I denne opskrift bruges hakkede tomater, der både gør retten billig, men også nem at lave.

Derudover får den smag fra løg, hvidløg, krydderier og lidt rødvinseddike. Dét er den helt rigtige smagssammensætning, hvis du spørger os.

Hvorfor skal der mascarpone i tomatsuppen?

Mascarpone er en italiensk friskost, der både bruges til søde og salte retter. Den har samme fedtindhold som piskefløde, men da den er fast i sin form, bidrager den til endnu mere cremethed.

Du må endelig ikke forveksle mascarpone med ricotta, der har en meget lavere fedtprocent, som kan få suppen til at skille. Ricotta er også lækkert, men suppen her bliver bedre med mascarpone.

Kan du ikke opstøve mascarpone, eller foretrækker du en anden løsning, kan du sagtens erstatte de 100 g mascarpone med 1 dl fløde. God fornøjelse med opskriften!

Tilbehør til tomatsuppe

Suppen her serveres med hjemmelavede croutoner, stegt kylling og en creme af mascarpone, parmesan og fløde. Det er lækker luksus-topping, der fuldender måltidet.

Har du ikke tid til det, kan du sagtens servere suppen med færdigkøbte croutoner eller kogt pasta. Du kan også udvælge den topping, du foretrækker, og nøjes med én slags.

Prøv en af vores andre populære opskrifter på tomatsuppe: Krydret tomatsuppe med pasta og kylling!

Måske du også kan li'