Tomatsalat med tomatdressing

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Elsker du tomater? Så prøv denne tomatsalat med tomatdressing.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl tomaterne, og skær dem i mindre stykker.
Blend tomaterne til en tyk, cremet dressing i en blender/foodprocessor sammen med soltørrede tomater, ansjoser, balsamico og olivenolie. Smag til med sukker, salt og peber.
Skyl de resterende tomater, og halvér dem. Vend dem med så meget af tomatdressingen i en skål, at de netop er dækket af et tyndt lag (rester af dressing kan opbevares på køl i ca. 5 dage). Drys med klippet purløg.
Salaten kan stå blandet i 1-2 timer.
Skær mozzarella i skiver, og anret på et leje af salatblade.
Dryp lidt olie over, og pynt med friske krydderurter efter smag. Spis evt. salaten med brød til.

Tip!

Tomater skal opbevares ved stuetemperatur, da de næsten mister smagen, hvis de lægges i køleskabet. Konsistensen forringes også af kulde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar