Tomatsalat med tomatdressing
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Elsker du tomater? Så prøv denne tomatsalat med tomatdressing.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomaterne, og skær dem i mindre stykker.
Blend tomaterne til en tyk, cremet dressing i en blender/foodprocessor sammen med soltørrede tomater, ansjoser, balsamico og olivenolie. Smag til med sukker, salt og peber.
Skyl de resterende tomater, og halvér dem. Vend dem med så meget af tomatdressingen i en skål, at de netop er dækket af et tyndt lag (rester af dressing kan opbevares på køl i ca. 5 dage). Drys med klippet purløg.
Salaten kan stå blandet i 1-2 timer.
Skær mozzarella i skiver, og anret på et leje af salatblade.
Dryp lidt olie over, og pynt med friske krydderurter efter smag. Spis evt. salaten med brød til.
Tip!
Tomater skal opbevares ved stuetemperatur, da de næsten mister smagen, hvis de lægges i køleskabet. Konsistensen forringes også af kulde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk