Tomatsalat med sojamandler
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Flot og farverig tomatsalat med tomater i forskellige farver. Sojamandlerne giver en dejlig knasende og salt fornemmelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist mandlerne på en tør pande ved middel varme, til de begynder at blive gyldne.
Tilsæt soja, og lad den koge helt ind. Tag mandlerne af panden, og afkøl.
Skyl tomaterne, og skær dem forskelligt ud – i skiver, på skrå, på tværs, i kvarte eller i halve.
Vend tomaterne med olivenolie, flormelis, salt og peber, og anret dem på et fad.
Drys tomaterne med sojamandler og plukkede krydderurter, og servér med godt brød.
Tip!
Brug blandende tomater i forskellige farver og størrelser. Det ser flot ud og giver salaten en spændende og nuanceret smag. Tomater bør altid opbevares ved stuetemperatur. Hvis de opbevares i køleskabet, mister de meget af den gode smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk