Tomatsalat med pesto, basilikum og frisk mozzarella
25. september 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En farverig salat, der både forkæler øjet og ganen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og tør basilikum. Tag lidt basilikumblade fra til pynt. Blend resten af basilikumbladene i en blender eller foodprocessor sammen med pinjekerner, friskrevet parmesan og olie, til du får en tyktflydende pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber, og justér evt. konsistensen med lidt ekstra olie eller vand.
Skyl tomaterne. Skær de store i skiver og de mindre i halve eller kvarte, så salaten får et rustikt udseende. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Pluk mozzarellaen i mindre stykker.
Fordel tomater, rødløg og mozzarella på et fad, og krydr med salt og peber. Dryp skefulde af pestoen over, og pynt med basilikumblade. Servér tomatsalaten med groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk