Tomatsalat med perlespelt

14. juni 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Bagte tomater giver sammen med den hjemmelavede pesto salaten her masser af saft, smag og sødme, og frisk mozzarella sikrer en blød og cremet konsistens.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg alle ingredienserne i en blender, foodprocessor eller minihakker, og kør det til en jævn konsistens.
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Vend halvdelen af tomaterne med en blanding af olie, fintsnittet hvidløg og rosmarin, salt og peber i et ovnfast fad. Bag dem i ca. 25 minutter. Vend forsigtigt rundt et par gange undervejs.
Kog perlespelt efter pakkens anvisning. Skyl dem i koldt vand, og dræn dem i en sigte. Vend perlerne med pesto, og lad det trække i 10 minutter.
Skær resten af tomaterne over på midten, og vend dem med perlespelt og de bagte tomater. Smag til med salt og peber, og bland salatblade og plukket mozzarella i.

Tip!

Lav gerne en større portion pesto, og opbevar resten i køleskabet. Sørg for, at ovefladen er dækket af olivenolie, så holder den sig frisk i et par uger.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar