Tomatsalat med kylling og mozzarella
3. juli 2019
af
Martine Svendsen Berglund.
Foto: Marte Aubert
Solmodne tomater med blød mozzarella, et dryp olivenolie og saftigt kyllingekød er den ultimative måltidssalat. Servér med godt brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingelårene med provencekrydderi og salt.
Brun dem i olie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Sæt panden i ovnen, og steg videre i 30-35 minutter.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil og hak hvidløg fint. Pluk mozzarella i mindre stykker.
Fordel tomatskiverne på et fad, og drys dem med hakket hvidløg.
Top med mozzarella, plukket kyllingekød og basilikum. Dryp med citronsaft, olie og balsamico.
Tip!
Provencekrydderi består typisk af tørret timian, rosmarin, basilikum, merian, oregano og persille. Du kan selv blande dig frem til din egen variant, hvis du har nogle af de nævnte krydderier ved hånden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk