Tomatsalat med burrata
11. april 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Burrata er en italiensk friskost, som består af en kugle frisk mozzarella, der omkranser en indre fløjlsblød kerne. Her serveret med en simpel quinoa-tomatsalat med både rå og søde bagte tomater.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Vend halvdelen af tomaterne med en blanding af olie, presset hvidløg, plukket timian, salt og peber. Læg tomaterne i et ovnfast fad, og bag dem i ca. 25 minutter. Vend forsigtigt rundt et par gange undervejs.
Kog quinoa efter pakkens anvisning. Rør den varme quinoa med pesto.
Skær resten af tomaterne i kvarter, og vend dem med quinoa, salat, salt og peber.
Anret de bagte tomater oven på blandingen, og pynt med burrata og god olivenolie. Spis salaten som den er, eller servér brød til.
Tip!
Tag gerne burrataen ud af køleskabet en halv time før servering, for ostens gode smag træder ikke så godt frem, hvis den er meget kold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk