Tomatrisottokager med chorizo og parmesanyoghurt

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Risottoris, tomater og parmesan er trofaste ingredienser i det italienske køkken. Her bliver de brugt til lækre risottokager, som både kan serveres til hverdag og til fest.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i små tern.
Opvarm en gryde med olie, og steg løg og grøntsager ved middel varme, uden at de tager farve. Tilsæt tomatpuré og ris, og vend rundt i gryden. Hæld hvidvinen ved, og lad den koge ind et par minutter.
Tilsæt halvdelen af de hakkede tomater, og lad saucen koge ind sammen med risene under omrøring ved svag varme. Tilsæt resten af tomaterne, og kog videre, til risene er møre.
Smag risottoen til med friskrevet parmesan, salt og peber. Hæld risene over i en bradepande for at køle ned og sætte sig.
Rør yoghurt, parmesan og olie sammen, og krydr med salt og peber.
Skær chorizopølsen i aflange stykker. Skyl rucolasalaten grundigt.
Form de afkølede ris til flade, runde kager, og vend dem i lidt hvedemel. Opvarm en pande med olie, og steg risottokagerne sprøde i ca. 4-5 minutter på hver side ved middel varme.
Anret risottokagerne med parmesanyoghurt, chorizo og rucola, og server straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar