Tomatrisotto med basilikum og frisk mozzarella
7. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den cremede risotto kræver, at du står ved gryden og rører jævnligt rundt. Men har du et godt glas vin i den anden hånd, kan det kun blive hyggeligt! Nyd en lille bid af Italien...
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak rødløg og hvidløg fint. Hæld cherrytomaterne i en sigte, og lad dem dryppe af. Gem tomatsaucen fra dåserne.
Steg rødløg og hvidløg i olie og smør i en gryde ved middel varme i et par minutter, til løgene er klare. Tilsæt risottoris, og steg dem i ca. 1 minut. Tilsæt hvidvin, og rør ofte, til den er fordampet.
Bland bouillon og den gemte tomatsauce sammen i en skål, og hæld væsken i risene lidt ad gangen under omrøring. Fortsæt, til al væsken er brugt, og risene er møre, men stadig med lidt bid – det tager ca. 15 minutter. Vend cherrytomaterne i risottoen de sidste par minutter af kogetiden.
Riv parmesanosten, og vend halvdelen i risottoen. Pluk basilikumbladene, og vend de fleste i retten – gem resten til pynt. Smag til med salt og peber.
Anret risottoen i skåle, og top med plukket mozzarella, frisk basilikum og resten af parmesanen. Servér straks.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk