Tomatmarmelade
5. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Det lyder måske ikke som det mest oplagte – men tomatmarmelade smager fantastisk oven på ost. Og så er det jo en fantastisk måde at gemme alle sommerens dejlige tomater på.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Fjern kernerne, og kassér dem. Du skal have ca. 650 g tomatkød.
Skyl og pluk timian. Hak tomaterne groft, og fordel tomater og timian i en gryde sammen med sukker og citronsaft.
Lad tomatblandingen koge i 50-60 minutter, til den har en temperatur på omkring 106°.
Fordel marmeladen på skoldede sylteglas, og lad dem hvile på køl indtil servering.
Tip!
Der er ikke brugt tilsætning eller konservering i marmeladen, men sukkerindholdet er højt, så holdbarheden er lang! Husk, at når glasset er åbnet er holdbarheden kortere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk