Tomatmarmelade

Det lyder måske ikke som det mest oplagte – men tomatmarmelade smager fantastisk oven på ost. Og så er det jo en fantastisk måde at gemme alle sommerens dejlige tomater på.

Tomatmarmelade
0-30 min.

(0)

5. september 2022 af Louisa LorangFoto: Rikke Westesen

Ingredienser

glas

Tomatmarmelade

tomater
1 kg
frisk timian
5 stilke
sukker
550 g
citronsaft
¾ dl

Sådan gør du

Tomatmarmelade

Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Fjern kernerne, og kassér dem. Du skal have ca. 650 g tomatkød.
Skyl og pluk timian. Hak tomaterne groft, og fordel tomater og timian i en gryde sammen med sukker og citronsaft.
Lad tomatblandingen koge i 50-60 minutter, til den har en temperatur på omkring 106°.
Fordel marmeladen på skoldede sylteglas, og lad dem hvile på køl indtil servering.

Tip!

Der er ikke brugt tilsætning eller konservering i marmeladen, men sukkerindholdet er højt, så holdbarheden er lang! Husk, at når glasset er åbnet er holdbarheden kortere.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'