Tomatmarmelade
Det lyder måske ikke som det mest oplagte – men tomatmarmelade smager fantastisk oven på ost. Og så er det jo en fantastisk måde at gemme alle sommerens dejlige tomater på.

0-30 min.
(0)
5. september 2022 af Louisa LorangFoto: Rikke Westesen
Ingredienser
glas
Tomatmarmelade
- tomater
- 1 kg
- frisk timian
- 5 stilke
- sukker
- 550 g
- citronsaft
- ¾ dl
Sådan gør du
Tomatmarmelade
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Fjern kernerne, og kassér dem. Du skal have ca. 650 g tomatkød.
Skyl og pluk timian. Hak tomaterne groft, og fordel tomater og timian i en gryde sammen med sukker og citronsaft.
Lad tomatblandingen koge i 50-60 minutter, til den har en temperatur på omkring 106°.
Fordel marmeladen på skoldede sylteglas, og lad dem hvile på køl indtil servering.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner