Tomatgalette med parmesan og græskarkerner

Her får de bløde og saftige tomater sprødt selskab af knasende tærtebund og græskarkerner. Den smukke tomatgalette gør sig godt som en let hovedret eller som en del af en buffet med salater og kødretter.

Tomatgalette med parmesan og græskarkerner
0-30 min.

(0)

14. november 2018 af Inge SkovdalFoto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Bemærk:Hviletid, dej: 30 minutter.

Ingredienser

personer

Tærtebund

hvedemel
220 g
salt
1 tsk.
friskrevet parmesan
25 g
blødt smør
75 g
yoghurt naturel 3,5 %
1 dl

Tomatfyld

tomater i forskellige farver
400 g
hvidløg
2 fed
friskrevet parmesan
50 g
græskarkerner
½ dl
flydende honning
1 tsk.
salt
peber

Sådan gør du

Tærtebund

Bland ingredienserne sammen, og saml dem til en fast dej. Stil dejen på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord i en stor firkant på størrelse med en bageplade. Læg bagepapir på bagepladen, og læg dejen på den.

Tomatfyld

Skyl tomaterne, skær dem i skiver, og lad dem dryppe lidt af i en sigte. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
Drys tærtebunden med parmesan, og fordel tomatskiverne på midten af dejen, så der er ca. 5 cm fri i kanten. Drys med græskarkerner, dryp med honning, og krydr med salt og peber.
Fold dejkanterne ind over tomaterne. Bag galetten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Servér galetten lun, evt. med en grøn salat til.

Tip!

Dejen til galetten kan laves flere dage i forvejen og opbevares i køleskabet i en frysepose, til du skal bruge den.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'