Tomatgalette med parmesan og græskarkerner
Her får de bløde og saftige tomater sprødt selskab af knasende tærtebund og græskarkerner. Den smukke tomatgalette gør sig godt som en let hovedret eller som en del af en buffet med salater og kødretter.

0-30 min.
(0)
14. november 2018 af Inge SkovdalFoto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Bemærk:Hviletid, dej: 30 minutter.
Ingredienser
personer
Tærtebund
- hvedemel
- 220 g
- salt
- 1 tsk.
- friskrevet parmesan
- 25 g
- blødt smør
- 75 g
- yoghurt naturel 3,5 %
- 1 dl
Tomatfyld
- tomater i forskellige farver
- 400 g
- hvidløg
- 2 fed
- friskrevet parmesan
- 50 g
- græskarkerner
- ½ dl
- flydende honning
- 1 tsk.
- salt
- peber
Sådan gør du
Tærtebund
Bland ingredienserne sammen, og saml dem til en fast dej. Stil dejen på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord i en stor firkant på størrelse med en bageplade. Læg bagepapir på bagepladen, og læg dejen på den.
Tomatfyld
Skyl tomaterne, skær dem i skiver, og lad dem dryppe lidt af i en sigte. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
Drys tærtebunden med parmesan, og fordel tomatskiverne på midten af dejen, så der er ca. 5 cm fri i kanten. Drys med græskarkerner, dryp med honning, og krydr med salt og peber.
Fold dejkanterne ind over tomaterne. Bag galetten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Servér galetten lun, evt. med en grøn salat til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner