Tomatgalette med parmesan og græskarkerner
14. november 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Her får de bløde og saftige tomater sprødt selskab af knasende tærtebund og græskarkerner. Den smukke tomatgalette gør sig godt som en let hovedret eller som en del af en buffet med salater og kødretter.
Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland ingredienserne sammen, og saml dem til en fast dej. Stil dejen på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord i en stor firkant på størrelse med en bageplade. Læg bagepapir på bagepladen, og læg dejen på den.
Skyl tomaterne, skær dem i skiver, og lad dem dryppe lidt af i en sigte. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
Drys tærtebunden med parmesan, og fordel tomatskiverne på midten af dejen, så der er ca. 5 cm fri i kanten. Drys med græskarkerner, dryp med honning, og krydr med salt og peber.
Fold dejkanterne ind over tomaterne. Bag galetten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Servér galetten lun, evt. med en grøn salat til.
Tip!
Dejen til galetten kan laves flere dage i forvejen og opbevares i køleskabet i en frysepose, til du skal bruge den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk