Tomatchutney med ingefær og kardemomme
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Har du en masse modne tomater, som kalder på at blive brugt, så er denne nemme opskrift på chutney et oplagt valg.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær tomaterne i grove tern. Pil løgene, og skræl ingefæren. Hak begge dele fint.
Rist nelliker og kardemommekapsler i en varm, tykbundet gryde i 3-4 minutter ved svag varme, til de begynder at dufte.
Tilsæt tomater, løg, ingefær, laurbærblade, sukker og eddike, og bring blandingen i kog.
Skru ned for varmen, og lad det småkoge i ca. 1 time, til den ønskede konsistens er opnået. Smag chutneyen til med salt og evt. lidt mere sukker og eddike.
Hæld chutneyen på atamonskyllede glas med tætsluttende låg, og lad den køle helt af.
Tip!
Chutneyen kan holde et par måneder. Uden atamon er holdbarheden ca. 1 uge.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk