Tomat- og peberfrugtsuppe med chorizo og kikærter

8. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En lækker og mild suppe med et dejligt krydret fyld på toppen.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og rødløg fint. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Flæk chilien, kassér kernerne, og hak den fint.
Steg løg og rødløg i olie i en gryde ved middel varme, til de er blanke.<br /> Tilsæt peberfrugt og chili, og steg videre i et par minutter. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, krydr med oregano, timian, rosmarin og sukker, og bring suppen i kog. Skru ned til middel varme, og lad suppe småkoge under låg i ca. 15 minutter.
Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden, og smag til med eddike, salt og peber. Hold suppen varm indtil servering.
Pil skindet af chorizopølsen, og skær kødet i små tern. Skyl og afdryp kikærterne.
Steg chorizoen på en tør pande i ca. 5 minutter, til den er sprød. Tilsæt kikærter, og lad dem stege med i yderligere 5 minutter. Krydr med lidt salt.
Anret suppen i skåle eller dybe tallerkener, og top med en skefuld cremefraiche. Servér chorizo- og kikærteblandingen i en skål ved siden af, så man selv kan drysse den over suppen. Pynt med frisk timian, og servér med groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar