Tomat-linsesuppe med stegt grønt, yoghurt og mynte
27. april 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
En fyldig og mættende suppe krydret med garam masala og toppet med stegte grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og løg og hvidløg, og skær begge dele i små tern. Skræl pastinakken, og riv den groft. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
Kog de røde linser i en gryde med saltet vand i ca. 15 minutter. Hæld overskydende vand fra.
Steg løg, hvidløg, pastinak, peberfrugt og garam masala i olie i en gryde i 3-4 minutter. Tilsæt kogte linser, tomatpassata og vand, og lad det koge i 15 min. Smag til med salt, peber, eddike og evt. lidt ekstra garam masalsa. Justér evt. konsistensen med lidt ekstra vand eller tomatpassata.
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Pil og hak hvidløget. Skyl squashen, og skær den i halve skiver.
Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 2-3 minutter. Tilsæt squash, og steg i yderligere 1-2 minutter. Krydr med salt, peber og eddike.
Lun fladbrødene på en tør pande eller i mikroovnen.
Anret tomat-linsesuppen i dybe tallerkner, og top med stegt grønt, yoghurt og mynteblade. Spis lune fladbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk