Tomat-hummus med krydrede rødløg, grønt og pita
16. marts 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Hummus med tomaters friskhed og dybe smag af sommer! Lav små delikate hapsere af pitabrød med et lag hummus og knasende grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløget, og hak det fint.
Giv kikærterne et opkog i letsaltet vand. Afdryp, og hæld kikærterne i en blender sammen med hvidløg, semidried tomater, tomatpuré, tahin, citronsaft, spidskommen og olie. Kør til ensartet konsistens, og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Anret tomat-hummussen i en skål, top med friske krydderurter, og drys lidt chili over.
Pil løgene, og skær dem i tynde både. Vend dem med salt, eddike, honning og olie i en skål. Drys med za'atar-krydderi.
Skær pitabrødene i kvarter, og steg dem gyldne i olie på en pande. Drys med salt.
Servér tomat-hummus med krydrede rødløg, lune pitabrød og grøntsager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk