Tomat-fennikel-suppe med skindstegt multe
22. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Tomatsuppen er dejligt intens, og de sprøde fennikelskiver giver et dejligt bid til suppen. Byt evt. multen ude med kulmule eller torsk, hvis du foretrækker det.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens fenniklen, og skær den ene halvdel af fenniklen i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg dem i koldt vand, og stil på køl. Skær resten af fenniklen i små tern.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg, hvidløg og fennikeltern i olie i en gryde, og tilsæt hakkede tomater og bouillon. Lad suppen koge i 10 minutter, og smag til med salt og peber.
Skær multefileten i mindre stykker, og snit et kryds i hver skindside, så skindet ikke krøller sammen, når fisken steges.
Steg filetstykkerne i olie på en pande med skindsiden nedad i 3 minutter. Brug en paletkniv til at holde dem nede på panden. Vend stykkerne, sluk for varmen, og lad dem stå og trække lidt. Krydr med salt og peber.
Anret suppen i skåle. Hæld vandet fra de tynde fennikelskiver, bland dem med plukkede basilikumblade og lidt olie, og fordel dem på hver portion suppe.
Servér et stykke fisk og groft brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk