Tomat-basilikum-pesto

1. september 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Superlækker pesto lavet på friske solmodnede tomater og frisk basilikum, der kan bruges allround i køkkenet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl tomater, skær dem over på midten, og fjern kernerne med en ske. Der skal gerne være 400 g tomater efter kernerne er kasseret. Skyl og tør basilikum.
Rist pinjekerner gyldne på en tør pande, og lad dem afkøle. Riv parmesan groft.
Blend tomater og basilikum i en blender eller minihakker.
Tilsæt pinjekerner, parmesan og olie, og blend det hele sammen til en cremet pesto. Smag til med salt og peber.
Fordel pestoen i et rent glas med låg, og opbevar det i køleskabet.

Tip!

Tomat-basilikum-pestoen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar