Tomat-basilikum-pesto
1. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Superlækker pesto lavet på friske solmodnede tomater og frisk basilikum, der kan bruges allround i køkkenet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomater, skær dem over på midten, og fjern kernerne med en ske. Der skal gerne være 400 g tomater efter kernerne er kasseret. Skyl og tør basilikum.
Rist pinjekerner gyldne på en tør pande, og lad dem afkøle. Riv parmesan groft.
Blend tomater og basilikum i en blender eller minihakker.
Tilsæt pinjekerner, parmesan og olie, og blend det hele sammen til en cremet pesto. Smag til med salt og peber.
Fordel pestoen i et rent glas med låg, og opbevar det i køleskabet.
Tip!
Tomat-basilikum-pestoen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk