Tofubowl med kål og speltkerner
23. oktober 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Gå efter silke-tofuen, der har en blød og cremet konsistens. Er du ikke til tofu, kan du bruge kylling i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp speltkernerne. Skyl og hak forårsløgene fint. Vend speltkerner med forårsløg, fintrevet citronskal, citronsaft og olie. Krydr med salt og peber.
Fordel blandingen i portionsskåle.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Giv dem et kort opkog i kogende vand, til farven bliver smuk lysegrøn. Afdryp.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm olie, løg og hvidløg i en gryde, til det er let gyldent. Tilsæt soja, sukker og chili, og lad det simre i 1 minut.
Skær tofuen i tern, og vend dem i gryden med lagen. Lad blandingen trække i 5 minutter.
Skyl og hak kålen fint. Skyl ribs og spirer. Fordel tofuen over spelten i skålene sammen med kål, ribs, spirer og broccoli. Dryp lagen over som dressing, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk