Tofu-spyd med barbecue
4. marts 2021
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Tofuen får dejlig smag af barbecuesauce og masser af krydderier. Og sammen med grillede majs og den grønne hummus, bliver det et vegansk festmåltid!
Ingredienser
Udstyr
4 grillspyd
Alubakke til grillning
Sådan gør du
Bøj de yderste blade ned på majskolberne, og fjern de inderste fimrehår. Pensl majskernerne med olie og tabasco, og luk bladene omkring.
Grill dem ca. 25 minutter lige over gløderne på grillen. Vend dem jævnligt.
Rør barbecuesaucen med spidskommen og paprika. Sæt tofu på spyd, pensl med barbecue-blandingen, og drys dukkah over.
Steg spyddene i en oliesmurt alubakke på grillen i ca. 10 minutter. Vend dem jævnligt.
Kør kikærter, citronsaft, tahin, hvidløg, spidskommen, olie og persille til en glat hummus i en blender eller foodprocessor. Smag til med spidskommen, salt og peber.
Servér hummussen sammen med ajvar til de grillede majskolber og tofuen.
Tip!
Du kan sagtens bruge kikærter fra dåse til hummussen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk