Tiramisu-trifli med chokolade
27. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Afslut middagen med en supernem og forenklet version af Italiens mest kendte og elskede dessert. Der er tilføjet både chokolade, karamel og hasselnødder, men de klassiske smage fra mascarpone, kaffe og likør er selvfølgelig bevaret.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelis. Kom mascarpone, vaniljeflormelis, dulce de leche og piskefløde i en skål, og pisk det til luftigt skum med en elpisker.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen sammen med fløden. Rør kaffe og likør i den smeltede chokoladesauce.
Anret ladyfingers, mascarponecreme og kaffe-chokolade-sauce lagvis i portionsglas, og top med grofthakkede hasselnødder. Servér desserten straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk