Tiramisu med rabarber og Amaretto
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Tiramisu med rabarber og Amaretto er en frisk version af den folkekære tiramisu i en sommerlig rabarberforklædning.
Bemærk
Trækketid: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Rens rabarber. Skær dem i 3 cm lange stykker, og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn ud i lidt af sukkeret. Bland det sammen med resten af sukkeret, og drys det over rabarberne. Dæk rabarberne til med først et lag bagepapir og dernæst alufolie. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre. Lad rabarberkompotten køle helt af.
Dyp halvdelen af de sprøde ladyfingers i Amaretto. Fordel dem i bunden af et serveringsfad.
Pisk æggeblommer og flormelis sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Pisk mascarpone i æggemassen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål med rene piskeris, og vend dem forsigtigt i cremen.
Smør et lag rabarberkompot ud over det lag af ladyfingers, der ligger i fadet. Smør herefter halvdelen af mascarponecremen oven på rabarberkompotten.
Dyp de resterende ladyfingers i Amaretto, og læg dem oven på mascarponecremen. Fordel endnu et lag rabarberkompot ovenpå, og afslut med mascarponecreme.
Sæt tiramisuen på køl, og lad den trække i mindst 3 timer.
Rens rabarberne, og skær tynde bånd af dem med en tyndskræller. Vend dem i sukker. Pynt tiramisuen med rabarberbånd.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk