Tiramisu med mørk rom

1. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den italienske dessert er kendt over hele verden, og så er den dejlig nem og kan forberedes i god tid. Her har vi byttet masala ud med mørk rom.

Bemærk
Trækketid på køl: Mindst 4 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet form eller et fad, 22 x 22 cm

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, 30 g sukker og vaniljekorn lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt mascarpone, og pisk det sammen til en ensartet masse.
Pisk æggehvider og salt skummende med en elpisker i en røreskål. Tilsæt de sidste 20 g sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til æggehviderne er blevet til luftigt og fast skum.
Vend forsigtigt æggehviderne i mascarponecremen lidt ad gangen med en dejskraber til en ensartet og blød creme.
Rør friskbrygget kaffe og rom sammen i en flad beholder.
Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen. Fordel halvdelen af ladyfingerne i bunden af et fad i et tæt lag. Fordel halvdelen af cremen ovenpå, og smør den ud i et jævnt lag.
Hak chokoladen fint, og drys den over cremen. Gentag med de sidste ladyfingers og resten af cremen, og slut af med at drysse kakao på toppen.
Sæt fadet på køl i mindst 4 timer, gerne natten over. Skær desserten i firkantede stykker ved servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar