Tiramisu med jordbær, kakao og limoncello
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Hvis du synes, den klassiske tiramisu kan være lidt for tung, så prøv denne variant med citronlikør og friske jordbær.
Bemærk
Køletid: Mindst 8 timer.
Ingredienser
Udstyr
en aflang rugbrødsform, ca. 25 x 10 cm
Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en lys og cremet masse. Tilsæt mascarpone, og pisk forsigtigt.
Pisk fløden til let skum, og vend det i mascarponecremen.
Skyl jordbærrene, og blend dem sammen med limoncello i en blender til en glat puré. Smag til med flormelis.
Læg ca. 8 ladyfingers i bunden af formen. Fordel 3-4 spsk. jordbærpuré ovenpå. Fordel herpå halvdelen af mascarponecremen, og drys med kakao. Gentag på samme måde med lag af ladyfingers, jordbærpuré, mascarponecreme og kakao. Læg de sidste ladyfingers på toppen, og fordel den sidste jordbærpuré øverst.
Sæt tiramisuen på køl i mindst 8 timer eller gerne natten over.
Vend forsigtigt tiramisuen ud på et fad, og anret med jordbær og lidt frisk mynte. Servér evt. med et glas iskold limoncello til.
Tip!
Ladyfingers (savoiardi) er sprøde og aflange italienske kager, som kan købes i velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk