Tiramisu med jordbær

8. oktober 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Den klassiske italienske dessert tiramisu i danske sommerklæder. De små ladyfingers ligger i lag af marengscreme med mascarpone og jordbær vendt i sukker, appelsinsaft og Cointreau.

Bemærk
Tiramisuen skal trække på køl i mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 sandkageform, ca. 2 liter

Sådan gør du

Beklæd en stor sandkageform med husholdningsfilm. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver.
Vend bærrene med sukker, friskpresset appelsinsaft, fintrevet appelsinskal og cointreau, og lad dem trække.
Pisk æggehviden stiv, drys sukkeret i lidt ad gangen, og pisk til luftig marengs.
Pisk mascarpone, vaniljekorn og fløde til luftigt skum, og vend marengsen i.
Læg et lag jordbær nederst i formen, fyld marengscreme ovenpå og så lady fingers. Dryp med lidt saft fra bærrene, og læg igen et lag bær, creme og ladyfingers.
Slut af med ladyfingers, og sæt tiramisuen i køleskabet et par timer. Vend tiramisuen ud, træk filmen af, og skær den i pæne tykke skiver. Pynt med jordbær, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar