Tiramisu med jordbær
8. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske italienske dessert tiramisu i danske sommerklæder. De små ladyfingers ligger i lag af marengscreme med mascarpone og jordbær vendt i sukker, appelsinsaft og Cointreau.
Bemærk
Tiramisuen skal trække på køl i mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 sandkageform, ca. 2 liter
Sådan gør du
Beklæd en stor sandkageform med husholdningsfilm. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver.
Vend bærrene med sukker, friskpresset appelsinsaft, fintrevet appelsinskal og cointreau, og lad dem trække.
Pisk æggehviden stiv, drys sukkeret i lidt ad gangen, og pisk til luftig marengs.
Pisk mascarpone, vaniljekorn og fløde til luftigt skum, og vend marengsen i.
Læg et lag jordbær nederst i formen, fyld marengscreme ovenpå og så lady fingers. Dryp med lidt saft fra bærrene, og læg igen et lag bær, creme og ladyfingers.
Slut af med ladyfingers, og sæt tiramisuen i køleskabet et par timer. Vend tiramisuen ud, træk filmen af, og skær den i pæne tykke skiver. Pynt med jordbær, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk tiramisu