Tiramisu med hjemmelavede ladyfingers

18. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Den italienske dessert tiramisu er kendt over hele verden, og så er den dejligt nem at lave selv. Bag selv de sprøde ladyfingers, eller køb dem i supermarkedet.

Bemærk
Hviletid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne med halvdelen af sukkeret, til de er helt stive. Stil det til side.
Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret med rene piskeris, til de er hvide og luftige. Vend vaniljeessens i æggeblommemassen med en dejskraber.
Sigt mel i, og vend forsigtigt dejen sammen. Vend til sidst æggehvidemassen i. Fyld massen i en sprøjtepose, og sprøjt dejen ud i aflange, tynde kager på en bageplade med bagepapir. Drys med sukker. Bag kagerne i en 200º varm ovn i 5-6 minutter. Afkøl på en rist.
Pisk æggeblommerne hvide med ⅔ af vaniljesukkeret. Sæt det til side.
Pisk æggehviderne næsten stive med rene piskeris, tilsæt resten af vaniljesukkeret, og pisk æggehviderne helt stive.
Vend mascarpone i æggeblommemassen, og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider heri. Pisk fløden til let flødeskum, og vend det i mascarponecremen.
Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor, flad skål, og tilsæt marsala.
Fordel et tykt lag mascarponecreme i bunden af et serveringsfad. Dyp 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, og læg dem ved siden af hinanden oven på cremen i et dækkende lag. Fordel et tykt lag creme oven på kagerne. Gentag med endnu et lag ladyfingers dyppet i kaffen, og slut af med et lag creme.
Stil desserten på køl i mindst 2 timer. Drys med sigtet kakao lige før servering.

Tip!

Du kan sagtens bruge færdigkøbte ladyfingers og så bare følge opskriften fra 'mascarponecreme'.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste tiramisu

I denne opskrift på tiramisu laves de sprøde ladyfingers fra bunden. De kan selvfølgelig købes færdiglavet, hvis du ikke vil bruge så meget tid på det. Herunder kan du se trin for trin-billeder og få gode råd til den italienske dessert.

Opskriften trin for trin

Hvad er marsala?

Marsala er en italiensk hedvin, som giver tiramisuen den helt rigtige smag. Nogle foretrækker dog at bruge amarettolikør. Det er helt op til dig, hvad du bruger.

Hvad er mascarpone?

Mascarpone er en meget fyldig og cremet friskost, som i denne opskrift på tiramisu evt. kan erstattes med samme mængde cremefraiche 38 %. Mascarpone er et italiensk produkt, så den giver den mest autentiske smag.

Gå i gang i god tid

Læg gerne tiramisuen sammen i god tid, før den skal serveres – mindst 2 timer før og evt. allerede aftenen før. Så opsuger de sprøde ladyfingers væden, og desserten bliver mere sammenhængende.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar