Tiramisu med hindbær og spiselige blomster
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, og her har den fået masser af sommersmag med hindbær og spiselige blomster.
Bemærk
Tiramisu skal hvile i mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland kaffe og amaretto i et dybt fad. Dyp 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, og lad væsken trække godt ind.
Halvér alle ladyfingers, og fordel halvdelen af dem i bunden af portionsglas/små skåle.
Pisk æggeblommer og flormelis sammen til en luftig creme med en elpisker. Rør mascarpone i. Pisk æggehviderne stive i en ren skål, og vend dem forsigtigt i mascarponecremen.
Mos hindbærrene med en gaffel, og fordel halvdelen af hindbærmosen over de bløde ladyfingers i hvert glas. Læg et tykt lag mascarponecreme over hindbærrene.
Gentag med endnu 1 lag ladyfingers dyppet i kaffeblandningen, så 1 lag hindbærmos og til sidst 1 lag mascarponecreme.
Stil glassene på køl i mindst 3 timer.
Pynt med friske hindbær og spiselige blomster lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk