Tiramisu med friske figner

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Lækker italiensk tiramisu er lag på lag af cremet lækkerhed og intens kaffesmag. Desserten, der har det hele!

Bemærk
Køletid: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

seks serveringsglas
en sprøjtepose med stor, rund tylle

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive med elpisker i en skål. Pisk æggeblommer og ahornsirup sammen med elpiskeren i en anden skål, til du får en luftig og næsten hvid masse.
Rør mascarpone i æggeblommemassen med en ske, og vend til sidst de piskede hvider i, så du får en jævn og luftig creme. Fyld cremen i en sprøjtepose.
Bland kold kaffe og amaretto i en skål. Dæk bunden i nogle glas med mascarponecreme fra sprøjteposen. Drys med lidt sigtet kakaopulver.
Del hver ladyfinger i 2, og dyp dem, 1 ad gangen, i kaffeblandingen. Læg 1 lag ladyfingers oven på cremen i glasset.
Læg endnu 1 lag mascarponecreme i glassene, og fortsæt med at lave lag i denne rækkefølge, til glassene er fyldte. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 6 timer.
Pynt desserterne med skiver af friske figner inden servering.

Tip!

I stedet for figner kan du pynte med friske bær, f.eks. jordbær eller blåbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar