Tiramisu med friske figner
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Lækker italiensk tiramisu er lag på lag af cremet lækkerhed og intens kaffesmag. Desserten, der har det hele!
Bemærk
Køletid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
seks serveringsglas
en sprøjtepose med stor, rund tylle
Sådan gør du
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive med elpisker i en skål. Pisk æggeblommer og ahornsirup sammen med elpiskeren i en anden skål, til du får en luftig og næsten hvid masse.
Rør mascarpone i æggeblommemassen med en ske, og vend til sidst de piskede hvider i, så du får en jævn og luftig creme. Fyld cremen i en sprøjtepose.
Bland kold kaffe og amaretto i en skål. Dæk bunden i nogle glas med mascarponecreme fra sprøjteposen. Drys med lidt sigtet kakaopulver.
Del hver ladyfinger i 2, og dyp dem, 1 ad gangen, i kaffeblandingen. Læg 1 lag ladyfingers oven på cremen i glasset.
Læg endnu 1 lag mascarponecreme i glassene, og fortsæt med at lave lag i denne rækkefølge, til glassene er fyldte. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 6 timer.
Pynt desserterne med skiver af friske figner inden servering.
Tip!
I stedet for figner kan du pynte med friske bær, f.eks. jordbær eller blåbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på tiramisu!