Tiramisu med espresso og mascarponecreme
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske italienske dessert tiramisu serveret på en lidt utraditionel måde.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med flormelis i en anden skål til en hvid og luftig masse.
Vend først mascarpone og derefter de stiftpiskede æggehvider ned i æggeblommemassen. Smag mascarponecremen til med marsala.
Dyp ladyfingers i en kop med stærk kaffe, fx espresso. Fordel de fugtige ladyfingers i bunden af serveringsglas – læg dem i 2 lag, og skær dem evt. lidt til. Fordel derefter mascarponecremen i glassene.
Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet, til desserten skal serveres.
Drys med sigtet kakaopulver på toppen lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk tiramisu-opskrift