Tiramisu med espresso og mascarponecreme

Den klassiske italienske dessert tiramisu serveret på en lidt utraditionel måde.

Tiramisu med espresso og mascarponecreme
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
ladyfingers
200 g
stærk friskbrygget kaffe (afkølet)
1½ dl
rent kakaopulver
2 spsk.

Mascarponecreme

æggehvider (evt. pasteuriserede)
2
æggeblommer (evt. pasteuriserede)
4
flormelis
150 g
mascarpone
400 g
marsala (italiensk hedvin)
3 dl

Sådan gør du

Mascarponecreme

Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med flormelis i en anden skål til en hvid og luftig masse.
Vend først mascarpone og derefter de stiftpiskede æggehvider ned i æggeblommemassen. Smag mascarponecremen til med marsala.
Dyp ladyfingers i en kop med stærk kaffe, fx espresso. Fordel de fugtige ladyfingers i bunden af serveringsglas – læg dem i 2 lag, og skær dem evt. lidt til. Fordel derefter mascarponecremen i glassene.
Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet, til desserten skal serveres.
Drys med sigtet kakaopulver på toppen lige inden servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'