Tiramisu med espresso og mascarponecreme
Den klassiske italienske dessert tiramisu serveret på en lidt utraditionel måde.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- ladyfingers
- 200 g
- stærk friskbrygget kaffe (afkølet)
- 1½ dl
- rent kakaopulver
- 2 spsk.
Mascarponecreme
- æggehvider (evt. pasteuriserede)
- 2
- æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 4
- flormelis
- 150 g
- mascarpone
- 400 g
- marsala (italiensk hedvin)
- 3 dl
Sådan gør du
Mascarponecreme
Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med flormelis i en anden skål til en hvid og luftig masse.
Vend først mascarpone og derefter de stiftpiskede æggehvider ned i æggeblommemassen. Smag mascarponecremen til med marsala.
Dyp ladyfingers i en kop med stærk kaffe, fx espresso. Fordel de fugtige ladyfingers i bunden af serveringsglas – læg dem i 2 lag, og skær dem evt. lidt til. Fordel derefter mascarponecremen i glassene.
Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet, til desserten skal serveres.
Drys med sigtet kakaopulver på toppen lige inden servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassisk tiramisu-opskrift