Tiramisu med chokolade
24. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Chokolade, hedvin og kaffe. Denne dessert er drømmen, når voksne smagsløg skal forkæles!
Ingredienser
Sådan gør du
Del æggene. Pisk æggeblommerne med sukker og kakao. Smelt chokoladen over vandbad; rør den sammen med mascarpone, og vend det i æggesnapsen.
Riv og pres citronen. Pisk æggehviderne stive, og smag til med citronsaft og fintrevet citronskal. Vend dem i chokoladecremen.
Bland marsala med kaffe og honning. Dyp ladyfingers i kaffeblandingen, og læg et lag af dem i små portionsskåle. Fordel et lag chokoladecreme oven på, og fortsæt med at lægge ladyfingers og chokoladecreme lagvis, til det hele er brugt op.
Lad desserten sætte sig i køleskabet i mindst en time, før den skal nydes.
Sigt kakao over umiddelbart før servering.
Tip!
Du kan også anrette tiramisuen i et stort fad, så alle kan dele en fælles dessert.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk