Tiramisu med appelsin og vanilje
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske tiramisu har her fået et pift af appelsin og vanilje – det gør den bestemt ikke dårligere!
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med flormelis.
Pisk fløde, yoghurt og vaniljeflormelis sammen i en skål med en elpisker til let og ikke for hårdtpisket skum.
Stil desserttallerkener frem, og læg 2 ladyfingers tæt sammen på hver tallerken. Dryp 1 spsk kaffe hen over hver ladyfinger.
Fordel halvdelen af flødecremen oven på de kaffedryppede ladyfingers, og læg 2 nye ladyfingers oven på cremen.
Stænk igen med kaffe, og fordel den sidste flødecreme på toppen af anretningerne.
Dryp lidt appelsinmarmelade og en smule orangelikør oven på det øverste lag flødecreme, og drys med sigtet kakao.
Tip!
Tiramisuen kan også anrettes i et stort fad, og appelsinmarmeladen kan udskiftes med en anden god marmelade, fx abrikosmarmelade, eller med revet appelsinskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk