Tiramisu-islagkage med kaffelikør og kakao
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der her får en iskold makeover! Foreningen af vaniljeis, kaffe, likør og kakao kan kun blive et lykkeligt ægteskab.
Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en aflang brødform, ca. 1,5 l
Sådan gør du
Beklæd brødformen med husholdningsfilm, så det hænger et godt stykke ud over kanterne.
Lad isen tø op i en skål ved stuetemperatur i ca. 20 minutter. Rør i isen, så den bliver blød som softice.
Bland friskbrygget kaffe og kaffelikør i en flad skål. Dyp 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen.
Fordel ½ af de kaffedyppede ladyfingers i bunden af brødformen, og drys med et tyndt lag sigtet kakao. Smør halvdelen af den bløde vaniljeis oven på ladyfingers i et jævnt lag.
Læg de sidste kaffedyppede ladyfingers oven på isen. Drys igen med sigtet kakao, og slut af med et jævnt lag blød vaniljeis.
Dæk isen med den husholdningsfilm, som hænger ud over kanterne, og sæt formen i fryseren i mindst 4 timer, til isen er helt frossen.
Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering, og drys overfladen med et tyndt lag fintrevet mørk chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk