Tiramisu-isdessert
7. august 2019
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Her får du tiramisu i en opgraderet version med mascarponeis, kaffesirup og ladyfingers. Hvis du er vild med tiramisu, vil du med garanti elske den her dessert!
Bemærk
Frysetid: Ca. 5 timer, heraf 40-60 minutter i ismaskine.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm mælk og halvdelen af fløden og sukkeret i en gryde, til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af.
Pisk æggeblommer og det resterende sukker sammen i en skål med en elpisker til en lys og luftig masse.
Rør mascarpone i den afkølede mælkeblanding, og rør derefter mascarponecremen sammen med de piskede æggeblommer. Pisk resten af fløden til skum, og vend det hele sammen.
Rør isen i ismaskinen i 40-60 minutter. Fyld den i en plastikbeholder eller brødform, og stil den i fryseren i mindst 4 timer.
Kog kaffe og sukker op i en gryde, til sukkeret opløses, og massen tykner let. Afkøl helt.
Læg 2 kugler mascarponeis i bunden af hvert portionsglas. Bland kaffe og Amaretto i en dyb tallerken, dyp ladyfingers heri, og læg dem i glassene.
Hæld lidt kaffesirup over. Gentag med iskugler og kaffesirup. Pynt til sidst isdesserterne med chokoladespåner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på tiramisu