Tiramisu-isdessert

7. august 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Her får du tiramisu i en opgraderet version med mascarponeis, kaffesirup og ladyfingers. Hvis du er vild med tiramisu, vil du med garanti elske den her dessert!

Bemærk
Frysetid: Ca. 5 timer, heraf 40-60 minutter i ismaskine.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm mælk og halvdelen af fløden og sukkeret i en gryde, til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af.
Pisk æggeblommer og det resterende sukker sammen i en skål med en elpisker til en lys og luftig masse.
Rør mascarpone i den afkølede mælkeblanding, og rør derefter mascarponecremen sammen med de piskede æggeblommer. Pisk resten af fløden til skum, og vend det hele sammen.
Rør isen i ismaskinen i 40-60 minutter. Fyld den i en plastikbeholder eller brødform, og stil den i fryseren i mindst 4 timer.
Kog kaffe og sukker op i en gryde, til sukkeret opløses, og massen tykner let. Afkøl helt.
Læg 2 kugler mascarponeis i bunden af hvert portionsglas. Bland kaffe og Amaretto i en dyb tallerken, dyp ladyfingers heri, og læg dem i glassene.
Hæld lidt kaffesirup over. Gentag med iskugler og kaffesirup. Pynt til sidst isdesserterne med chokoladespåner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar