Tiramisu
4. oktober 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Den italienske dessertklassiker smager forrygende og kan laves i god tid. Servér med en god kop kaffe.
Bemærk
Trækketid: 5-6 timer eller natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Bryg kaffen, og lad den afkøle. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål.
Pisk blommer, sukker og vanilje sammen med en elpisker, til det er lyst og luftig. Tilsæt mascarpone, og rør sammen til en ensartet creme.
Pisk hviderne til luftigt skum med en elpisker, og vend det forsigtigt i massen med en dejskraber, så luftigheden bevares.
Bland den afkølede kaffe med Amaretto. Dyp ladyfingers i kaffelagen.
Læg 8-10 ladyfingers i bunden af en form eller stor skål (afhængig af formens størrelse, og om du ønsker 2 eller 3 lag ladyfingers).
Læg et lag creme ovenpå, og derefter endnu et lag ladyfingers. Afslut med creme, og sæt tiramisuen i køleskabet i 5-6 timer, gerne natten over.
Drys tiramisuen med et lag kakaopulver lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk