Tikka masala med lam og ris
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: wichmann+bendtsen photography
Tikka masala er en klassisk indisk ret, der smager himmelsk. Gryderetten er her med lam, men man kan også sagtens bruge kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl risene i en sigte. Kog dem i kokosmælk, vand og salt i 10 minutter ved svag varme under låg.
Tag dem fra varmen, og lad dem trække i gryden i 15 minutter, stadig under låg.
Pil løgene, og hak dem groft. Pil hvidløget, og hak det fint. Varm olien op i en stor (sautere)pande, og rist løg og hvidløg godt.
Tilsæt lammekød, og brun det godt på alle sider.
Bland spidskommen, koriander, garam masala, kanel, kardemommekapsler og laurbærblad, og vend det godt rundt med kødstykkerne.
Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand. Kog op, tilsæt yoghurt, og smag til med salt og peber.
Læg låg på, og lad retten småsimre ved svag varme i 20 minutter.
Rist kokosflager (eller kokosmel) let på en tør pande, så de får lidt farve, og drys dem over risen.
Drys frisk koriander over tikka masalaen, og servér med kokosris.
Tip!
Kardemomme og kanel betragtes af mange som julekrydderier, men i det indiske køkken anvendes de hyppigt i hverdagens gryderetter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk chicken tikka masala-opskrift
Powered by Froala Editor