Tikka masala med lam
11. juli 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Mørt og saftigt lammekød, mild og cremet sauce, friske krydderurter og lunt naanbrød. En tikka masala taler til alle sanser!
Bemærk
Trækketid, lammekød: Mindst 30 minutter, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg lammekødet i en stor skål. Pil og pres hvidløg, og skræl og riv ingefær. Rør hvidløg og ingefær i skålen med lammekødet sammen med de øvrige ingredienser. Vend det godt rundt, og lad det marinere i mindst 30 minutter, dog gerne natten over i køleskabet.
Tænd ovnen på 225°. Fordel det marinerede lammekød på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 15 minutter, til lammekødet er gennemstegt.
Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare.
Hak mandler helt fint, og tilsæt dem. Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op. Lad den simre i 5 minutter, inden det stegte, marinerede lammekød vendes i. Varm retten godt igennem, og rør fløde i.
Servér retten med lune naanbrød, rucola og koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Tikka masala-opskrift med kylling
Powered by Froala Editor