Tikka masala med kylling, ris og koriander
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Den indiske chicken tikka masala smager fantastisk med ris og friske koriander. Mums!
Bemærk
Kogetid, kryddersauce: 1 time. Marinering, kylling: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og riv ingefær. Rør yoghurt sammen med ingefær, presset hvidløg og alle krydderierne.
Skær kyllingefileterne i 3 stykker på langs, vend dem i yoghurtmarinaden, og lad dem trække i køleskabet i mindst 4 timer.
Pil og hak løget, og steg det let i olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré og krydderier, og steg i 2-3 minutter.
Hæld hakkede tomater ved, og lad saucen simre i 30 minutter, til den tykner. Rør i saucen undervejs. Tilsæt kokosmælk, og lad saucen simre i yderligere 20-30 minutter, til konsistensen er tyk.
Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingekødet op af marinaden, og læg det på en bageplade med bagepapir. Steg det i ovnen i 10-12 minutter. Skær kødet i mindre stykker, og lad dem simre med i saucen i 8-10 minutter.
Kog ris efter pakkens anvisning, og servér dem til retten. Drys med koriander.
Tip!
Opskriften giver en dejligt stor portion, så måske får du noget i overskud, som kan gemmes i fryseren til en anden dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på tikka masala!
Powered by Froala Editor