Tikka masala med kokosmælk

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En eksplosion af krydderier omfavner kyllingen i denne indiske klassiker, tikka masala, hvor risene får et lækkert drys ristet kokos.

Bemærk
Marineringstid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingebrystet i mindre stykker på ca. 2 x 2 cm.
Skræl ingefær, og hak den groft. Stød korianderfrø, garam masala, spidskommen, kardemommekapsler og ingefær i en morter, til det er ensartet.
Hæld de stødte krydderier i en skål sammen med yoghurten, og vend kyllingestykkerne i det. Fyld kyllingen i en frostpose, og lad den marinere i mindst 1 time på køl.
Forvarm ovnen til 250°. Hæld kyllingestykkerne og marinaden i et ovnfast fad i ét lag, og steg kødet i ovnen i 12-15 minutter.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefær, og hak det fint. Hak mandlerne fint.
Steg løget i olie i en gryde, til det tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje og mandler, og steg videre i 2 minutter.
Hæld kokosmælk, tomatpuré og vand i gryden, og giv saucen et opkog.
Hæld kyllingen inkl. yoghurtmarinade i gryden, og lad retten simre i 10-15 minutter under låg, til saucen er tyk og jævn. Smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisningerne på emballagen.
Rist kokosflagerne på en tør pande, til de får lidt farve. Vend kokosflagerne i risen. Pynt evt. tikka masalaen med frisk koriander, og servér med kokosris.

Tip!

Hvis dit basislager er helt fuldt, er det eneste, du skal købe for at lave denne ret, kyllingebryst og stødt garam masala. Du skal også bruge grønne kardemommekapsler, korianderfrø og gurkemeje, men det kan udelades eller erstattes af karry.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar