Tikka masala med blomkål og naanbrød

4. august 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Indisk tikka masala i en vegetarisk version, hvor blomkålet giver fylde i stedet for kylling.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil rødløget, og skær det i tynde både. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Skræl og riv ingefæren. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
Steg rødløg og hvidløg i lidt olie i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt ingefær, og steg igen i 1 minut. Tilsæt blomkål og alle krydderierne, og steg igen i 1 minut. Tilsæt tomatpuré, tomatsauce og kokosmælk, og kog retten under låg i 8-10 minutter, til blomkålen er let mør.
Skyl og tør spinaten, og hæld den i gryden det sidste minut af tilberedningstiden. Vend godt rundt, og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra garam masala.
Lun naanbrødene, anret yoghurten i en lille skål, og pluk mynten.
Servér tikka masala med nanbrød, en skefuld yoghurt på toppen og lidt frisk mynte.

Tip!

Bland gerne flere grøntsager i retten - f.eks. majs, forårsløg og tern af tomater. Du kan også supplere med ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar