Tikka masala med blomkål og naanbrød
4. august 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Indisk tikka masala i en vegetarisk version, hvor blomkålet giver fylde i stedet for kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Skræl og riv ingefæren. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
Steg rødløg og hvidløg i lidt olie i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt ingefær, og steg igen i 1 minut. Tilsæt blomkål og alle krydderierne, og steg igen i 1 minut. Tilsæt tomatpuré, tomatsauce og kokosmælk, og kog retten under låg i 8-10 minutter, til blomkålen er let mør.
Skyl og tør spinaten, og hæld den i gryden det sidste minut af tilberedningstiden. Vend godt rundt, og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra garam masala.
Lun naanbrødene, anret yoghurten i en lille skål, og pluk mynten.
Servér tikka masala med nanbrød, en skefuld yoghurt på toppen og lidt frisk mynte.
Tip!
Bland gerne flere grøntsager i retten - f.eks. majs, forårsløg og tern af tomater. Du kan også supplere med ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk