Tigerrejer og grøntsager i tempura

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Tigerrejer er den perfekte forret, og denne udgave i tempura gør retten ekstra lækker. Grøntsagerne giver et friskt pust til måltidet. Mums!

Ingredienser

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt vand og isterninger. Pisk, til dejen er nogenlunde ensartet. Der må gerne være enkelte klumper tilbage. Dejen skal være iskold, når du bruger den, så lad den ikke stå for længe.
Pil rejerne, og fjern tarmstrengen. Rens squash, forårsløg og peberfrugt, og skær dem i grove, aflange stykker.
Varm olien op i en gryde. Det er vigtigt, at olien er godt varm, når du starter med at stege, da dejen ellers vil suge olien i stedet for at stege. Olien skal boble omkring en tandstikker, når du stikker den ned i.
Dyp rejer og grønt i dejen enkeltvis, og steg dem i små portioner. De skal have ca. 2 minutter i olien, eller indtil de har taget bare en smule farve. Steg ikke for mange stykker ad gangen, for så taber olien for meget varme.
Læg de stegte tempurastykker på fedtsugende papir. Drys med lidt frisk koriander, og servér så hurtigt som muligt med sød chilisauce til at dyppe i.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar