Tigerrejer i karry og kokos

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Skøn thairet, hvor rejerne tilberedes med karry og kokos og serveres med vaniljeris – når man lægger en vaniljestang og hele krydderier ned i gryden til risene, får de en dejlig aromatisk og sød smag, som passer godt til de karrykrydrede rejer.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, og hak det fint. Brun det ganske let i olie i en gryde.
Tilsæt de hele krydderier, cashewnødder og en flækket vaniljestang, og lad det stege i 2 minutter ved svag varme.
Tilsæt risene, og vend det godt sammen. Tilsæt derefter vandet, og bring det i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad risene koge i ca. 10 minutter, eller til de er møre. Tag gryden fra varmen, og lad risene trække i 5 minutter.
Skær smørret i små tern, og rør det i risene lige før servering. Smag til med salt.
Pil og hak løg og hvidløg groft. Opvarm en gryde med olie, og svits løgene sammen med karry i ca. 2 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden sammen med kokosmælken, og lad det småkoge i 3-4 minutter.
Tilsæt tigerrejer og babymajs, og lad det småkoge i yderligere ca. 3 minutter. Smag til med salt, og vend skyllet babyspinat i lige før servering.

Tip!

Retten kan også laves med tynde strimler af enten svine- eller oksekød

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar