Thaisuppe med kylling og kokosmælk
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Denne skønne thaisuppe med kylling og kokosmælk mætter godt og har en frisk og fyldig smag. Servér den også som natmad, den vækker altid lykke!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingekødet i små strimler, og steg dem på alle sider i lidt olie i en gryde. Tag kødet op.
Rens porrerne, skær dem i tynde ringe, og steg dem i gryden med lidt olie, til de er klare. Læg dem på en tallerken.
Pil skalotteløg og hvidløg, og skær begge dele i bittesmå tern. Steg dem i lidt olie i gryden sammen med fintrevet limeskal, kaffir-limeblade, revet ingefær, karry, salt og peber.
Hæld bouillon og kokosmælk i gryden, og lad suppen simre i 10 minutter.
Skyl de hvide bønner i en sigte, bland dem i suppen sammen med kyllingekød og porre, og kog i yderligere 5 minutter.
Fjern kaffir-limebladene. Smag suppen til med lidt friskpresset limesaft, friskhakket chili, salt og peber.
Servér suppen med et drys plukkede korianderblade og lunet naanbrød.
Tip!
Suppen kan tilberedes god tid i forvejen og opbevares i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk