Thaisalat med grillet tun
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Lars Ranek
En frisk salat med masser af thai-smag! Hvis tun ikke er sagen, kan du lave salaten med laks.
Ingredienser
Sådan gør du
Pensl tunen med olie, og steg den på en (grill)pande i 1-2 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af stykkernes tykkelse, men det er vigtigt, at tunen forbliver rød indeni, da den ellers bliver meget tør at spise.
Skræl gulerødder og mango. Skyl agurk, peberfugt og spirer.
Høvl gulerod og agurk i brede spåner på et mandolinjern eller med en skrællekniv. Skær mango, peberfrugt og løg i tynde skiver. Hak koriander groft.
Pil de yderste blade af citrongræsset, skær top og bund af, og hak den tykke del af stænglerne fint.
Bland citrongræs med revet ingefær, limesaft og fiskesauce, og smag til med honning og olie.
Bland salaten med dressingen, og anret med den lune tun og rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk