Thailandske rejefrikadeller med agurkesalat

26. marts 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Der er smæk på smagen i de krydrede thaifrikadeller, der er smagt til med blandt andet karrypasta, limeskal og ingefær.

Bemærk
Hviletid: 40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Optø rejerne, og lad dem afdryppe i en sigte. Blend rejer, æg, hvedemel, fiskesauce, karrypasta, limesaft og -skal, revet ingefær og presset hvidløg i en foodprocessor eller blender, til du får en jævn fars.
Hak koriander groft. Rens og snit forårsløg. Rør det i farsen, og lad den hvile på køl i 30 minutter.
Skyl og halvér agurkerne på langs, og fjern kernerne med en ske. Skær agurkerne i skrå skiver. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft.
Rør eddike, sukker og salt sammen i en skål, så sukkeret opløses. Tilsæt agurkeskiver, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
Kog risene efter anvisningen på posen.
Form rejefrikadellerne, og steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Servér med ris, chilisauce og agurkesalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar