Thailandske rejefrikadeller med agurkesalat
26. marts 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Der er smæk på smagen i de krydrede thaifrikadeller, der er smagt til med blandt andet karrypasta, limeskal og ingefær.
Bemærk
Hviletid: 40 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Optø rejerne, og lad dem afdryppe i en sigte. Blend rejer, æg, hvedemel, fiskesauce, karrypasta, limesaft og -skal, revet ingefær og presset hvidløg i en foodprocessor eller blender, til du får en jævn fars.
Hak koriander groft. Rens og snit forårsløg. Rør det i farsen, og lad den hvile på køl i 30 minutter.
Skyl og halvér agurkerne på langs, og fjern kernerne med en ske. Skær agurkerne i skrå skiver. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft.
Rør eddike, sukker og salt sammen i en skål, så sukkeret opløses. Tilsæt agurkeskiver, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
Kog risene efter anvisningen på posen.
Form rejefrikadellerne, og steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Servér med ris, chilisauce og agurkesalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk