Thailandsk steaksalat med chilidressing
17. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Superlækker salat med nudler og spicy chilidressing, der sender tankerne sydpå. Salaten kan spises året rundt!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og riv ingefær, og rør det sammen med de resterende ingredienser i en skål til en jævn dressing.
Hæld halvdelen af dressingen over kødet i en anden skål (gem resten til servering),og lad det marinere i ca. 15 minutter.
Kog nudlerne i en gryde efter pakkens anvisning, og skyld dem i koldt vand.
Skræl mangoen, skær frugtkødet fri fra stenen, og skær det i mindre stykker. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Rens og snit forårsløg groft.
Skyl og halvér agurker, fjern kernerne med en ske, og skær agurkerne i skrå skiver. Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Bland alle grøntsager i en stor skål.
Grill kødet på en (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Lad det hvile kort, og skær det herefter i tynde skiver.
Skyl og tør thaibasilikum og koriander, og hak begge dele fint. Anret nudlerne på 4 tallerkener, fordel kød og grøntsager ovenpå, og hæld resten af dressingen over. Top med thaibasilikum og koriander, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk