Thaikylling i grøn karry
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Mad stegt i wok går lynhurtigt, så hav alt, hvad du skal bruge, klar fra begyndelsen.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Dup kødet tørt, skær det i tynde strimler, og krydr med salt og peber. Skær citrongræs i mindre stykker. Snit forårsløg på skrå i 4 cm lange stykker. Hak hvidløget fint. Del spidskålen, og snit den i fingertykke strimler. Skær svampene i mindre stykker. Riv skallen og pres limefrugten.
Varm en wok eller dyb pande godt op, og steg karrypastaen i olie i 1-2 minutter. Svits kyllingen heri (nemmest ad 2 omgange).
Tag kødet op. Svits citrongræs og hvidløg, og hæld kokosmælken over. Kog det lige op. Læg kødet tilbage, og giv det 4-5 minutter.
Vend alle grøntsagerne i, og smag til med fiskesauce, lidt limesaft og evt. salt og peber. Saucens konsistens kan justeres med lidt kogende bouillon/vand. Tag straks wokken væk fra varmen, så det grønne bevarer sin sprødhed. Vend masser af hakket thaibasilikum i.
Servér med kogte ris eller nudler, evt. drysset med limeskal.
Tip!
Thaibasilikum med de spidse blade har en aromatisk, lidt lakridsagtig smag, der passer rigtig godt til den asiatiske mad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Måske kan du også li': Pad Thai med tigerrejer
Powered by Froala Editor