Thaikødboller med jordbærsalat
7. september 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Søde, saftige jordbær smager ekstra godt sammen med mildt krydrede og salte thai-inspirerede frikadeller.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet med fintrevet løg og gulerod, presset hvidløg, sojasauce, peber og æg. Justér konsistensen med hvedemel, så farsen bliver sammenhængende og lind.
Lad farsen hvile i 20 minutter. Form den til kødboller, og steg dem i olie på alle siderne, til de er næsten gennemstegte.
Hæld soja- og østerssaucen på panden. Lad det bruse op, og vend kødbollerne i glaseringen, mens den simrer i 4-5 minutter.
Nip og halvér jordbær. Bland dem med tomater, plukket basilikum, salt og peber.
Anret spinat og rucola på et fad, og læg jordbærblandingen ovenpå. Dryp med balsamico, og servér straks.
Servér kødbollerne oven på salaten, og spis flutes eller kogte kartofler til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk