Thaifrikadeller med sesamkartofler, karrygrøntsager og chilimayo
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Frikadellerne smager forrygende godt og har lidt mere krudt end de sædvanlige, vi kender.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Hak basilikum fint. Rens forårsløg og chili, og hak det fint. Skræl ingefærstykket. Riv ingefær og limeskal på den fine side af et rivejern.
Rør det hele i farsen, tilsæt mælk, æg og hvedemel, og rør farsen lind. Lad gerne farsen hvile på køl i 20 minutter.
Tænd ovnen på 220°. Skrub kartoflerne, vend dem med olie, salt, peber og sesamfrø, og fordel dem i en lille bradepande.
Steg kartoflerne gyldne og møre i ovnen i ca. 30 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Rens og snit spidskål og sukkerærter fint. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både.
Form kødfarsen til frikadeller, og steg dem i smør og olie på en pande i 6-7 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Opvarm en dyb pande med olie og karry, og steg alle grøntsagerne i ganske få minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber, og dryp med friskpresset limesaft.
Rør mayonnaise og chilisauce sammen, og servér chilimayoen som tilbehør til de stegte thaifrikadeller, sesamkartofler og karrystegte grøntsager.
Tip!
Hvis du vil spare tid på selve dagen, kan du allerede aftenen inden snitte grøntsagerne og røre chilimayoen sammen. Opbevar begge dele godt indpakket på køl til næste dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk