Thaifiskefrikadeller med grønne ris

Fiskefrikadellerne får en ny og spændende smag, når farsen røres op med citrongrræs og sambal oelek.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak fiskekødet groft. Blend det til fars i en foodprocessor. Blend ikke længere tid end højst nødvendigt! Tilsæt æg og mælk, og blend lidt mere. Hæld farsen over i en skål, og rør krabbekødet i.
Pil rødløg og hvidløg, og hak det fint. Fjern de yderste blade fra citrongræsset, og hak stilkene fint. Rør rødløg, hvidløg, citrongræs, sambal oelek og fiskesauce i farsen.
Form fiskefrikadeller med en ske, og steg dem i rigeligt olie på en pande i 4-5 minutter på hver side.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Kog ris efter pakkens anvisning. Skær peberfrugt i strimler. Halver agurken, fjern kernerne, og skær den i skiver. Pil rødløget, og snit det fint. Bland ris, peberfrugt, agurk, rødløg og plukket koriander.
Server fiskefrikadellerne med den grønne ris og limefrugt skåret i både.

Tip!

Det er vigtigt, at fiskekødet kun blendes kortvarigt, til det er lige netop findelt. Ellers mister farsen evnen til at binde væsken, og fiskefrikadellerne bliver tørre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar