Thaifiskefrikadeller med grønne ris
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Fiskefrikadellerne får en ny og spændende smag, når farsen røres op med citrongrræs og sambal oelek.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak fiskekødet groft. Blend det til fars i en foodprocessor. Blend ikke længere tid end højst nødvendigt! Tilsæt æg og mælk, og blend lidt mere. Hæld farsen over i en skål, og rør krabbekødet i.
Pil rødløg og hvidløg, og hak det fint. Fjern de yderste blade fra citrongræsset, og hak stilkene fint. Rør rødløg, hvidløg, citrongræs, sambal oelek og fiskesauce i farsen.
Form fiskefrikadeller med en ske, og steg dem i rigeligt olie på en pande i 4-5 minutter på hver side.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Kog ris efter pakkens anvisning. Skær peberfrugt i strimler. Halver agurken, fjern kernerne, og skær den i skiver. Pil rødløget, og snit det fint. Bland ris, peberfrugt, agurk, rødløg og plukket koriander.
Server fiskefrikadellerne med den grønne ris og limefrugt skåret i både.
Tip!
Det er vigtigt, at fiskekødet kun blendes kortvarigt, til det er lige netop findelt. Ellers mister farsen evnen til at binde væsken, og fiskefrikadellerne bliver tørre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk