Thaiburger med chilimayonnaise og syltede gulerødder
24. december 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Snasket og saftig burger, som du kender den, men med smag af Thailand og sprøde, syltede gulerødder indeni.
Bemærk
Trækketid, syltede gulerødder: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Kog vand, sukker, eddike og salt op i en gryde, til sukkeret er opløst, og afkøl.
Skræl gulerødderne, og riv dem i lange strimler. Vend gulerodsstrimlerne rundt i marinaden, og lad det trække på køl i 1 time. Afdryp herefter de syltede gulerødder, og kassér lagen.
Rør mayonnaise og chilisauce sammen, og krydr med salt og peber. Sæt chilimayonnaisen på køl indtil servering.
Rør kødet sejt med salt. Hak chili og forårsløg fint. Rør chili, forårsløg, æg, kokosmælk og rasp i farsen, til den er sammenhængende. Tilsæt en smule mere rasp, hvis farsen er for våd. Form farsen til 4 flade bøffer, og steg dem i olie på en varm pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Lun burgerbollerne. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Smør de lune burgerboller med chilimayonnaise, og læg dem sammen med frisk koriander, asiatisk bøf, rødløg, syltede gulerødder og spirer. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk