Thai-peanut-curry med kylling
7. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Thai-curry med kylling og søde kartofler samt en cremet og fyldig sauce med peanutbutter, der smyger sig blidt om både kød og grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog ris efter anvisningen på pakken. Pil og hak løget. Pil og riv hvidløg, og skræl og riv ingefær fint. Svits det hele i olie i en gryde.
Tilsæt kylling, karrypasta og kaffir-limeblade, og lad det svitse, til kødet bliver brunet.
Skræl søde kartofler, skær dem i tern, og tilsæt dem. Rens peberfrugt, skær den i strimler, og lad dem stege med i gryden.
Tilsæt kokosmælk og peanutbutter, rør godt rundt, og bring retten i kog. Lad den simre ganske svagt i gryden ca. 15 minutter, til kartoffelternene er møre.
Smag retten til med friskpresset limesaft og fiskesauce.
Anret ris, korianderblade og hakkede peanuts i skåle, og servér thai-peanut-curry til.
Tip!
Kaffir-limeblade har en skarp, aromatisk citronsmag, der sikrer en autentisk smag. Køb dem tørrede eller fra frost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Mere thailandsk mad: Klassisk Pad Thai med tigerrejer
Powered by Froala Editor